Pihkatapin kennel

России-европейская лайка

FI MVA SILTAMIEHEN SALLI FI55418/10

salli1

Salli on meidän uutta kalustoa, se on yhdistelmästä Siltamiehen Vilijonkka + Mettäkamun Mosku. Tätä artikkelia kirjoittaessa on Sallilla ikää vuosi ja 2 kk, tähän asti se on näyttänyt hyviä merkkejä riistalta. Sille olen ampunut useita kanalintuja haukusta, muutaman näädän ja useamman hirven.

Salli on käynyt nyt lintukokeessa ja sieltä tuli AVO 3  55 pisteellä. Metsoja oli kokeessa muutama mutta vain yksi antoi vähän haukkua. Hyvin Salli kaikki löysi, useampi puustakin vaan eivät kestäneet koiraa.

 

Sallin syksy 2012 meni aivan odotetusti. Saalista saatiin aivan riittävästi ja haukkuja oli tiheään. Salli on todellinen moniriistakoira, se haukkuu kaikkea mitä täältä Sallan erämaista löytyy. Sitkeyttäkin on riittävästi, että joutui monesti pimeään asti odottamaan ennen kuin malttoi luovuttaa mutta kertaakaan ei metsään jäänyt.

 

Salli on astutettu nyt kesällä 2013 Kuopiossa olevalla Miska uroksella. Sen tuloksena syntyi 7 narttupentuja, jotka ovat löytäneet jo omat kodit. Jätin itselle tästä pesueesta Sanni - nimisen pennun. Sanni vaikuttaa hyvin terhakkaalta pennulta.

 

Salli kävi tälle syksylle Taiga-haukuissa Iisalmessa. Se on laikojen lintumestaruuskoe ja Salli nappasi mestaruuden itselleen tuloksella LINT AVO 1 76 pistettä.

 

salli2

Tässä kuvassa Salli ja hyvästä haukusta kaadettu 5+5 piikkinen hirvi nyt syksyltä 2013.