Pihkatapin kennel

России-европейская лайка

PIHKATAPIN SANNI FI40120/13

sanni

Sanni on yhdistelmästä Siltamiehen Salli ja Miska. Tuohon pentueeseen syntyi 7 narttua. Kaikki pennut tuntuvat olevan moniriistaverisiä alkuja. Sanni aloitti haukkumisen metsoilla ja niitä haukutaan aina metsällä ollessa.

Nyt ensimmäinen syksy takana. Kanalintua ei saatu pudotettua haukusta vaikka useita yrityksiä olikin. Sannilla kääntyikin mielenkiinto enempi hirveen. Sillä oli useita haukkuja ja seuraamisia. Pisimmät seuraamiset 8km ja 20km joiden päätteeksi seisontahaukkua mutta kaatoa ei heti saatu. Sitten olosuhteet olivat paremmat niin saatiin tulostakin aikaan, nimittäin noin tunnin löytöhaukun jälkeen kaadettua yksinäisen naarashirven.

Kävimme marraskuun lopussa Sannin kanssa lintukokeessa ja saatiin AVO2 tulos 65 pisteellä. Löytömahdollisuuksia oli neljä ja löysi kaikki neljä ja sai ensihaukun kaikista. Linnut vaan eivät kestäneet tarpeeksi aikaa haukkua, muuten olisi ollut ykkönen saavutettavissa.

sanni ja hirvi

 

Syksy 2015 meni Sannilla "perseelleen", koska sattui tapaturma elokuulla jalkaan. Varvas meni halki ja siihen tarvittiin kymmenen tikkiä. Sitä hoitaessa sitten pari kuukautta alkoi juoksu. Olin ajatellut astuttaa sen seuraavaan juoksuun, olin kyllä odottanut juoksua vähän myöhemmin. Ajattelin, että kun juoksu tuli niin astutan sen nyt. Saa jalka lisää parantumisaikaa. Astutin Sannin Granitsan Obraztoniilla ja siitä syntyi kahdeksan urosta marraskuun lopulla. Tästä pentueesta jätin itselle Sisu nimisen poijanpahkuran.